NIEUWSPCOB bijeenkomst

17-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - De PCOB houdt op woensdag 23 januari om 19.30 uur in 't Centrum, Willemstraat 15 een bijeenkomst met daarin een optreden van wereldmuziekkoor “Piosenka”. Het koor treedt op in traditionele kostuums. Ook vertellen zij over de herkomst van de verschillende kostuums.
 

De melodieën komen uit allerlei landen en streken van de hele wereld: Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, veel muziek uit de Balkanlanden, maar ook uit Italië, Griekenland, Indonesië, Japan, Zweden en natuurlijk Nederland.


U bent van harte welkom.
 Omgevingsvergunning restaurant Elfhoeven ingetrokken

16-01-2019

Van de redactie

Reeuwijk - Het college van B en W heeft ingestemd met het verzoek tot intrekking van de omgevingsvergunning voor de bouw van een horecagelegenheid aan de Burgemeester Lucasselaan in Reeuwijk-Brug. De intrekking van de omgevingsvergunning maakt de weg vrij om het vervolgproces voor zover mogelijk met een schone lei te beginnen.

Totaalplan
Het college heeft er bij de ontwikkelaar op aangedrongen om te verzoeken de omgevingsvergunning in te trekken. Dit biedt ruimte voor een nieuwe vergunningsaanvraag waarmee een totaalplan voor de locatie kan worden getoetst.

Restaurant
Exploitatiemaatschappij Elfhoeven B.V. heeft nog steeds plannen voor de komst van een restaurant op de locatie. De komende periode worden deze plannen opnieuw vormgegeven in samenspraak met belanghebbenden en de gemeenteraad.
 Ook u kunt helpen met het opstellen van beleidsnotitie

16-01-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Veel inwoners van Bodegraven-Reeuwijk denken dat de huisvesting van arbeidsmigranten van de baan is en niet door gaat. De gemeenteraad heeft tegen de voorgestelde plannen gestemd en heeft het college verzocht eerst een beleidsnotitie met kaders op te stellen waaraan huisvesting moet voldoen, voordat locaties aan de orde worden gesteld.
 

De komende maanden gaat de gemeente een beleidsnotitie opstellen waarin de kaders worden bepaald waaraan huisvesting voor arbeidsmigranten moet voldoen. Zij willen alle belanghebbenden opnieuw gaan betrekken bij het opstellen van die notitie. Daarbij hopen zij, behalve over de locaties, ook over de bredere aanpak van de huisvesting van arbeidsmigranten verder in gesprek te gaan. De problemen rondom de huisvesting van arbeidsmigranten is immers niet opgelost.
 

De eerder genoemde locaties en de schaalgrootte die toegepast zou worden zijn dus niet van de baan. Op 7 december 2018 heeft de gemeente op haar website bekend gemaakt dat inwoners betrokken kunnen worden maar heeft dit niet bekend gemaakt via de diverse mediakanalen. Wij attenderen de inwoners Bodegraven-Reeuwijk graag op deze mogelijkheid. Wanneer u betrokken wilt worden bij het opstellen van de beleidsnotitie dan kunt een e-mail sturen naar info@bodegraven-reeuwijk.nl met uw naam, telefoonnummer en onder vermelding van ‘meedenken over de huisvesting van arbeidsmigranten’. Zij nemen dan contact met u op zodra zij het gesprek gaan organiseren.
 

Bron: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/vervolgtraject-huisvesting-arbeidsmigrantenAutisme Café met spelgroep Phoenix

16-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - 25 januari organiseert Het Huis van Alles Bodegraven “Café Spectrum”. Dit keer wordt “spelgroep Phoenix” als speciale gast verwelkomd. De spelgroep is vorig jaar ook te gast geweest en het grote succes van toen wordt nu herhaald. Spellen als Risk, Monopoly en Scrabble zal je bij hen niet snel aantreffen. De spelgroep legt spellen uit en door de diversiteit van spellen is er voor ieder wat wils. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot uiterlijk 00:00 uur.


Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert het Huis van Alles het Autisme Café: “Café Spectrum”. De ontmoetingsplek voor mensen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk met én zonder een spectrum stoornis. Tijdens Café Spectrum kun je poolen, spelletjes spelen, film kijken of gezellig met elkaar een drankje doen aan de stamtafel. In januari komt de speciale gast: Spelgroep Phoenix. Spelgroep Phoenix is een stichting die op meerdere plaatsen in de provincie spelavonden organiseert. Standaard spelen als Risk, Monopoly en Scrabble kun je spelen in het Huis van Alles, maar zetten zij niet snel op tafel. Het aanbod van de spelgroep varieert van eenvoudige kaartspelen tot epische beschaving-opbouw-spelen. Liever je eigen spel meenemen? Dat mag! Er is vast iemand die met je mee wil spelen.

Voor de activiteit wordt geen deelnemersbijdrage gevraagd, wel vragen we een vrijwillige bijdrage voor koffie, thee en frisdrank.
 Scholenzondag 2019

16-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Zondag 27 januari is de jaarlijkse scholenzondag. De leerlingen van de protestants-christelijke scholen in Bodegraven hebben dan een grote inbreng tijdens de kerkdiensten.
De Prinses Beatrixschool zal haar medewerking verlenen aan de diensten in de Dorpskerk en de Ontmoetingskerk. De leerlingen van de Verhoeff-Rollmanschool gaan ook naar de Dorpskerk en zullen tevens de dienst verzorgen in de Bethelkerk. De Goede Herderschool gaat naar Pinkstergemeente Morgenstond in de Salvatorkerk. De DaCostaschool is dit jaar samen met de Pr. Beatrixschool in de Ontmoetingskerk. De Ichthuskerk wordt verbouwd en kan dit jaar niet meedoen aan de Scholenzondag.


Het thema van de diensten is: De jongste eerst?!
In de week voorafgaand aan de scholenzondag worden de Bijbelverhalen over David verteld en wordt er gezongen over dit thema. Ook worden er werkstukken gemaakt, die te zien zijn tijdens de scholenzondag in de kerken. Niet alleen ouders en leerlingen van de scholen zijn welkom in de diensten, iedereen is van harte uitgenodigd. De diensten in de Bethelkerk en Salvatorkerk beginnen om 10.00 uur. De diensten in de Dorpskerk en Ontmoetingskerk beginnen om 9.30 uur.
 EigenWijs viert 10-jarig bestaan met jubileummusical

16-01-2019

Van de redactie

Gouda - Musicalgroep EigenWijs uit Nieuwkoop bestaat in 2019 tien jaar en viert dit jubileum met een grote musical. Alle spelers van de musicalgroep staan op 13 juli 2019 twee keer in de Goudse Schouwburg met de voorstelling CIRCO, de grootste show. De repetities voor de musical zijn in volle gang.

EigenWijs is een vereniging voor kinderen en jongeren uit Nieuwkoop en omstreken. Dit jaar pakt de groep groots uit met een jubileummusical. Anders dan voorgaande jaren, komt in deze voorstelling niet één specifieke musical aan bod. Binnen het verhaal van CIRCO, de grootste show zullen verschillende acts te zien zijn uit de musicals die EigenWijs de afgelopen tien jaar heeft opgevoerd.

CIRCO, de grootste show
Het verhaal gaat over Vicco, de zoon van een beeldhouwer. Als hij op een dag meegaat naar een klant van zijn vader, valt hij voor hun dochter Lieve. Het probleem is dat Lieve uit een hogere klasse komt dan Vicco. Ondanks dat Lieves ouders Vicco niet accepteren, blijven de twee contact houden. Vicco belooft Lieve een gelukkige toekomst en richt daarvoor een succesvol circus op met acts die net even anders zijn: CIRCO. Lieve is gelukkig, maar Vicco zelf wil meer. Hij zet daarom alles op het spel, maar is dit dan het leven dat hij voor ogen had?

Bezoek de jubileummusical
De spelers van de musical zijn nu druk bezig met het repeteren voor de twee voorstellingen in de Goudse Schouwburg. Tickets voor de jubileummusical zijn alvast verkrijgbaar op www.goudseschouwburg.nl. Om 14:30 uur start de eerste voorstelling en om 19:00 uur start de tweede. Op de Facebookpagina en website van EigenWijs staan de laatste updates over de show.Bodegraafs adviesbureau Merosch wint OndernemersPrijs Midden Holland

15-01-2019

Van de redactie

Bodegraven/Gouda - Merosch bv uit Bodegraven is de grote winnaar van de OndernemersPrijs Midden Holland. De Schouwburg in Gouda was ook dit jaar weer het toneel voor de uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2019. De avond werd door Karin Bloemen met de haar bekende ‘flair’ geleid waarbij zij de avond opende met een speciaal voor de gelegenheid geschreven lied. Tijdens de feestelijke avond stonden de inspirerende ondernemersverhalen van de genomineerden centraal. 

Categorie MKB
In de categorie MKB waren Merosch BV uit Bodegraven, Baan uit Waddinxveen en Van Blitterswijk Eco-mobiliteit uit Gouda genomineerd. De winnaars van deze categorie in 2018, Ronald van Vliet en Addy Borst van Carapax IT lazen de juryrapporten voor en maakten de winnaar: Merosch bekend. De conclusie van het juryrapport over Merosch is; “een duurzame parel in Midden-Holland om trots op te zijn”. Met deze kwalificering, die is gebaseerd op hun behoefte vorm te geven aan duurzaamheid, de behoefte van mensen te veranderen van bezit naar gebruik van goederen en verantwoordelijk te zijn voor de aarde, werd Merosch eigenaar Ronald Schilt winnaar van deze categorie.  Ook medegenomineerden Baan en Van Blitterswijk werden geprezen. Mirande en Ton Baan om de klantgerichtheid, het bieden van kwaliteit met zo min mogelijk verspilling en dat al 3 generaties lang. En Wouter van Blitterswijk om zijn vermogen een traditionele onderneming om te turnen naar een bedrijf wat geheel past in deze tijd.
 

 

Categorie detailhandel en horeca
In de categorie Detailhandel en Horeca prees de jury de genomineerde familie Woerdman van Woerdman Kookkado om hun ondernemerschap, het gevarieerde assortiment en onderscheidend zijn ten opzichte van de grote winkelketens. Rikkoert Juweliers werd gewaardeerd om zijn degelijkheid, kwaliteit en vakkennis en betiteld als prachtig uithangbord voor het even zo mooie Schoonhoven. De winnaars van deze categorie in 2018, Janny en Bas Molenaar maakten bekend dat deze eer dit jaar naar Wielaard fietsen uit Waddinxveen gaat. De jury prees eigenaar Guido Boxhoorn en zijn team onder meer om de klantgerichtheid en maatschappelijke betrokkenheid.Categorie grootzakelijk
Als laatsten betraden genomineerden in de categorie grootzakelijk: Dekbed Discounter, Eltacon Enginering en Stinis Holland BV het podium, waar zij van de winnaar van deze categorie in 2018 Henk Kortenoeven van Excent tandtechniek te horen kregen wie dit jaar gewonnen heeft. Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek uitgeroepen tot winnaar en mochten Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever de award in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Vente. Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. Over Dekbed Discounter schrijft de jury; “Dekbed Discounter dient als voorbeeld voor ondernemen in de nieuwe economie en wijst daarbij de weg.” En ook Eltacon Enginering wordt, op basis van de kwaliteit die ze nu al bieden en hun toekomstgerichtheid in de ontwikkeling van nieuwe technieken, als een zeer terechte kandidaat voor de titel van ondernemer van het jaar gezien.


Ter afsluiting zong Karin Bloemen een eigen lofzang op alle genomineerden en winnaars. De avond in de Goudse Schouwburg werd afgesloten met een druk bezochte netwerkborrel.
 

Fotografie: John Roeland Fotografie
 

 Expositie geschilderde 'familieportretten'

15-01-2019

Van de redactie

Reeuwijk-Brug - In het Huis van Alles, van Staverenstraat 39, Reeuwijk-Brug, zijn van 1 februari tot 29 maart 2019 portretten te zien van Anja Stolwijk.

Anja (1951), Reeuwijkse van geboorte, schildert sinds 2015. Na een aarzelend begin gedurende een revalidatieperiode kreeg Anja de smaak te pakken en ging ze zich toeleggen op het schilderen van portretten. Haar inspiratie vond ze in oude familieportretten. Eerst in acryl op doek en een paar jaar later in aquarel. In aquarel probeert ze ook andere onderwerpen. Anja volgt lessen bij Hester Stafleu (Hesters Art, Gouda) en Mayke Janssen (Reeuwijk).

Momenteel werkt ze aan een reeks portretten in zwart-wit, die ze samenbrengt onder de noemer ‘Mooie Mensen’. De getoonde portretten zijn uitgevoerd in acryl op doek en in aquarel.‘VSTS dames 1 beloont zichzelf niet’

15-01-2019

Door: Daisy van der Neut

Bodegraven - Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd tegen Utrecht Dames 3 op het programma, om 18:00 uur in de Galgenwaard. De thuiswedstrijd werd 3-1 gewonnen en na de goede wedstrijd van vorige week tegen Velo reisden de dames vol goede moed af om hier vervolg aan te geven. Dat vervolg kwam er ook maar helaas waren de dames uit Bodegraven niet in topvorm. De wedstrijd werd gestart met Dana de Jong op de spelverdeling, Elvira Duiven als diagonaal, Lisanne Zwaneveld als libero, Mirjam van der Kruk en Carolien Verleun op het midden en Donna Sluijs en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.
 

De eerste set werd wat onwennig gespeeld, de dames wisten de juiste afwisseling tussen druk zetten en zelf toch ook ontspannen spelen, niet te vinden. Ook Utrecht startte niet geweldig en totdat Elvira ging serveren gingen beide teams gelijk op. Zij maakte met haar service een puntenreeks die VSTS op een comfortabele voorsprong zette. Toch kroop Utrecht weer dichterbij en werden de passers aan Bodegraafse zijde onder druk gezet. Teveel fouten aan het einde van set één nekte VSTS en deze werd verloren met 25-23. In de tweede set moesten de dames duidelijk nog herstellen van de domper van de net verloren eerste set en zij kwamen amper in hun spel. Dennis Strang probeerde nog met zijn wissels het tij te keren, maar VSTS kwam er niet aan te pas: 25-14.
 

In de derde set was de overtuiging weer terug. De servicedruk was terug en de pass werd beter verzorgd, onder leiding van Annemarieke Zwaneveld die het stokje had overgenomen op de liberopositie en Judith Terpstra die de spelverdeling nu onder haar hoede nam. Zij was de hele wedstrijd bezig haar team op de rit te krijgen, maar het goede spel van vorige week was ver te zoeken. De derde set was hier gelukkig wel een voorbeeld van en deze werd gewonnen met 20-25. De vierde set was een kopie van de eerste. Beide teams hielden elkaar onder druk met hun service en zo hielden ze elkaar in evenwicht. Helaas bleef Utrecht wel koel bij een stand boven de twintig en pakten zij de setwinst met 26-24 en daarmee ook de wedstrijd met 3-1.
 

De dames van VSTS hebben een weekje rust en dus kans om zich te revancheren voor de volgende wedstrijd, die gespeeld wordt op zaterdag 26 januari, uit in Veenendaal om 16.30 uur tegen VCV dames 1. Met een tiende plaats op de rangschikking is het zaak dat er weer punten worden gepakt en dit start met goed spel te laten zien in de komende periode, op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Alle support is van harte welkom!
 Drie verdachten berovingen met taser aangehouden

15-01-2019

Van de redactie

Alphen aan den Rijn - Met de aanhouding van drie minderjarige verdachten uit Alphen aan den Rijn, denkt de recherche enkele gewelddadige berovingen van november 2018 te hebben opgelost. In de periode 19 tot en met 22 november zijn in Alphen aan den Rijn willekeurige personen bedreigd en mishandeld.
 

In alle gevallen gebruikten de daders een zogenaamde taser (stroomstootwapen). De politie kwam de verdachten op een bijzondere manier op het spoor. Op zaterdag 24 november namelijk, deed een pizzakoerier aangifte van beroving waarbij er pizza’s en geld werden weggenomen. Deze pizzakoerier vertelde dat hij was beroofd onder bedreiging van een taser. Al snel bleek, dat deze beroving in scene was gezet. Afgelopen week werden drie 15-jarige verdachten, waaronder de pizzakoerier, aangehouden.

Twee van de drie verdachten hebben bekennende verklaringen afgelegd. Maandag 14 januari zijn de drie verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Een verdachte die niets wilde verklaren aan de recherche is voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee andere verdachten zijn heengezonden in afwachting van de zitting.
 Start kaartverkoop unieke muziekavond met Massada in Adventskerk

15-01-2019

Van de redactie

"Molukse band weer even terug in Alphen aan den Rijn"
 

Alphen aan den Rijn - Op vrijdag 8 maart organiseert Stichting Vrienden van de Adventskerk een bijzondere muzikale avond met optredens van Rudy de Queljoe met gospelband en Massada in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn.


Wie de naam Massada hoort of ziet weet al snel waar het over gaat. Latijns-Amerikaanse ritmes, percussie-rock of latin-rock. In de jaren zeventig is de Molukse band zeer populair, ze borduren voort op de succesvolle latin-sound van Carlos Santana en voorzien deze van een smakelijk oosters tintje. Nummers als Sajang-É, Arumbai en Sibu-Subu zullen ongetwijfeld in het aangepaste repertoire van deze avond gespeeld worden.


“In het afgelopen jaar waren er al geluiden dat Massada in de Adventskerk zou komen optreden. We wisten alleen niet precies wanneer. Nu kunnen we eindelijk bekend maken dat het doorgaat en de kaartverkoop gestart is!” aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.Molukse band Massada    (Foto: Massada publicity)

De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan het behoud van de Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed. “We zijn als stichting zeer verheugd dat enthousiaste Alphense bedrijven onze stichting spontaan benaderen om mooie activiteiten voor de lokale gemeenschap en ook daarbuiten te organiseren in de Adventskerk. Zonder hen is het niet mogelijk om zulke mooie dingen te doen. Zo ook met dit concert,” zegt De Kruijf.


De kaartverkoop is gestart en loopt uitsluitend via Alphens.nl. Entreeprijs is € 20,- per persoon. Het concert start om 20:00 uur en eindigt om circa 22:30 uur. Er is een pauze.
 IVN Scharrelkids natuurexcursie over vogels in de winter

15-01-2019

Van de redactie

Gouda - Op zondag 27 januari, is er van 13.30 uur tot 15.00 uur de IVN Scharrelkids – natuurexcursie over vogels in de winter in het natuur- en recreatiegebied Groen/Blauwe zone in Westergouwe, voor kinderen onder begeleiding van hun (groot)ouder(s).
 


 

Verzamelen bij AH, Burgemeester van Dijkesingel 53 Westergouwe, Gouda. Kosten € 2,00 per kind. Aanmelden via scharrekids@ivn-ijsselengouwe.nl Westergouwe is een gevarieerd gebied met veel groen en water en is een prima verblijfplaats voor de in ons land verblijvende watervogels. Ouders en kinderen gaan onder begeleiding van een gids, met verrekijker en zoekkaart, op zoek naar deze vogels.Nieuw in Gouda ContaKids

15-01-2019

Van de redactie

Gouda - Contakids is een activiteit voor ouders met hun jonge kind en staat voor samen plezier beleven. Door te werken met het lichaam, beweging en lichamelijk contact, ontwikkelen ouders en kinderen een nieuwe, fysieke vorm van communicatie, wat voor beiden heel leuk is om te doen. Kinderen verbeteren hun motoriek en zelfvertrouwen en ouders ontwikkelen een gevoel van vertrouwen in hun kind en zichzelf. Hoe mooi is dat?! Op zondag 27-1 geef ik samen met mijn vriendin en collega Alejandra, een gratis workshop voor ouders met hun kinderen tussen de 2-5 jaar, in het gebouw de Krijtfabriek, Het Vijfde Huis aan de Nieuwe Gouwe Westzijde 2 in Gouda. Het is fijn als je je even opgeeft via het aanmeldingsformulier op www.kinderdans.com.
 

PEUTERDANS voor swingende Peuters in Gouda 
Wil je graag een activiteit doen samen met je peuter, even alle aandacht schenken aan hem of haar, naast je drukke werkzaamheden van alledag? Kom dan naar Peuterdans op vrijdag 25-1-2019, voor kinderen van 2.5 tot 4 jaar, van 9.00-9.30 uur. De kosten voor de eerste les zijn €5,- en voor de totale cursus van 12 lessen € 95,-. Meld je snel aan want vol is vol! Tijdens deze lessen kunnen kinderen en ouders ervaren hoeveel plezier zij beleven aan het samen bewegen en dansen. De cursus wordt gegeven in sporthal de Mammoet, Calslaan 101 in Gouda. Aanmelden kan weer via het aanmeldingsformulier van www.kinderdans.com of bel tel:06-43858863. 
 

Kleuterdans in Gouda
Vanaf woensdagmiddag 23 januari geeft Linda Snaterse een open les kleuterdans aan kinderen van 4 – 6 jaar, van 15.30-16.30 uur. In deze cursus dansen we op muziek uit de hele wereld. Linda neemt de kinderen mee in hun eigen fantasie en bevordert daarmee hun expressiviteit en creativiteit.  Kinderen zijn op een speelse manier bezig met de grove motoriek, de taalontwikkeling en het lichaamsbewustzijn. Dansen is goed voor kinderen! Kosten voor de open les €5,-, voor de cursus van 12 lessen € 95,-. We dansen in de gymzaal van Basisschool ’t Schateiland, Columbuslaan 1 in Gouda. Meer informatie en aanmelden via www.kinderdans.com of bel tel:06-43858863.


Dansdocent Linda van Leeuwen volgde de beroepsopleiding ‘Muziek, spel en beweging voor Kinderen’ en de opleidingen ‘Dansanimator’ en ‘Dansdocent’ in België. Zij heeft veel ervaring in het geven van peuter- en kinderdans. Linda verzorgt ook themalessen in kindercentra en op basisscholen, met dansactiviteiten voorzien van een multicultureel tintje.
 Ouderschap en Hechting met je baby, voor aanstaande ouders!

15-01-2019

Van de redactie

Waddinxveen - Op 12 februari 2019 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Waddinxveen de themabijeenkomst Ouderschap en Hechting met je baby.


Het CJG verzorgt voorlichtingsbijeenkomsten ‘Ouderschap en Hechting met je baby’ in de regio. Deze is bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners voor te bereiden op het ouderschap.


Tijdens deze gratis bijeenkomst bespreken wij de verandering die ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met de baby en hoe ouders zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
•Ouderschap begint voor de geboorte
•Ruimte maken voor veranderingen
•Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
•Leer je baby voor de geboorte kennen
•Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
•Hechten met je baby


Centrum voor Jeugd en Gezin Waddinxveen.


Voor aanmelden of informatie zie www.cjgcursus.nl of www.cjgwddinxveen.nl.
 Harry Sacksioni: Smokey Strings

15-01-2019

Van de redactie

Haastrecht - Zaterdag 2 februari treedt Harry Sacksioni op in Theater Concordia in Haastrecht. In zijn nieuwe soloprogramma maakt gitaarvirtuoos Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme catalogus. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues en een groot funky gehalte hebben. Ook zijn nieuwste composities maken deel uit van dit programma.Omdat zijn inspiratie om te schrijven nooit lijkt te stoppen, maken ook zijn nieuwste composities deel uit van dit programma. Sacksioni’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maakt van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Niet voor niets is hij Edison-winnaar, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en onlangs voor het 7e jaar op rij uitgeroepen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux!
 

Harry Sacksioni begint op zaterdag 2 februari om 20.15 uur te spelen. Kaarten (à € 19) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).
 Kunstcafé met Gerrit van Rossum

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Op vrijdagavond 1 februari vertelt Gerrit van Rossem (oud-directeur van het Evertshuis) in woord en beeld het verhaal van Charlotte Salomon. Charlotte was een jong meisje in de jaren dertig in Berlijn. Leerling aan de kunstacademie van deze stad. Als kind uit een gegoed, niet religieus, Joods gezin wordt zij geconfronteerd met antisemitisme, de liefde en een tragisch familiegeheim. Dit leidt bij haar tot een project waarin zij, ondergedoken in Frankrijk, in enkele jaren tijd bijna duizend gouaches maakte om grip te krijgen op haar bestaan. Dit onder de titel: Leven of Theater?

 


 

De werkgroep van het Kunstcafé organiseert elk theaterseizoen een aantal, intieme activiteiten in het Evertshuis. De bedoeling is om kunst in de meest brede zin onder de aandacht te brengen voor een breed publiek. In dit kader zijn er in de afgelopen jaren vele mooie lezingen over diverse onderwerpen, muziek en films voorbij gekomen.


Meer informatie en tickets over het kunstcafé met Gerrit van Rossum via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa.

Praktische informatie:
Vrijdag 1 februari 2019
Genre: Lezing kunstcafé (zaal 104)
Aanvang: 20.30 uur
Entree : € 9,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484
 Individuele wedstrijd Selectie Turnen Heres

15-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Zaterdag 12 januari hebben 5 selectie leden van Heres een individuele wedstrijd geturnd in Amsterdam. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNGU. Ieder turnd op de balk, brug ongelijke liggers, vloer en sprong. In het veld met vele andere turnsters uit de regio wordt tegen elkaar gestreden voor de hoogste scores. Aan het eind van de ochtend waren de pupillen aan de beurt. Van Heres veroverde Dewi Lakerveld de 12e plek, Fleur van Vliet de13e plek en Amber de Jong de 15e plek. Een mooie score. In de middag kwamen Fleur Baas met een 12e plek en Gaby van den Bosch 13e plek uit in de senioren 4e divisie categorie. Wederom een prima prestatie zeker als het gaat om een100 ste vershil met alle scores.
 

Van links naar rechts: Fleur van Vliet, Amber de Jong, Dewi Lakerveld
 

Fleur Baas (voorste) en  Gaby van den Bos
 ‘Paradijsvogels’ in het Evertshuis

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Vrijdag 18 januari speelt Fred Delfgaauw zijn nieuwste solovoorstelling ‘Paradijsvogels’. Na het enorme succes van ‘In de wachtkamer van de liefde’ kunnen bezoekers ook nu weer rekenen op humor en ontroering. Deze meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater (objectentheater) weet zijn publiek te vangen met minimale middelen. 

U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor. En misschien hebben ze wel gelijk, want wie is er nu gek? In zijn nieuwe voorstelling ‘Paradijsvogels’ sleept Delfgaauw het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. De paradijsvogels uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van ‘zeker weten’ naar de schoonheid van twijfel te gaan.


Tickets voor deze voorstelling à € 19,00 zijn te bestellen via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa. Aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur.

Praktische informatie:
Datum: Vrijdag 18 januari 2019
Genre: Objecten theater
Aanvang: 20:30 uur
Entree: € 19,00 (incl. consumptie)

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484
 ´School van het Jaar´ competitie bij Sportcentrum De Kuil

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Sportcentrum De Kuil start weer met de competitie: ´School van de Week´. Iedere week wordt er een school (alleen groep 6, 7 en 8) uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekozen die ´School van de Week´ is. Kinderen van de geselecteerde school kunnen op vertoon van een kaartje op woensdagmiddag tussen 13:30 en 16:30 uur, tegen een gereduceerd bedrag komen zwemmen. Ben je nog niet in het bezit van je A-diploma, dan moet je onder begeleiding van een volwassenen komen zwemmen. Natuurlijk kun je op woensdagmiddag ook komen zwemmen als jouw school niet aan de beurt is (alleen betaal je dan het gewone tarief). 

Tijdens deze middag zal er een ´School van de Week ´competitie gehouden worden. Dit is een sportieve strijd tussen bassischolen uit Bodegraven en Reeuwijk. Het is de bedoeling om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten tijdens de `Munten Challenge´. Als alle kinderen geweest zijn, wordt het gemiddelde van alle tijden uitgerekend en vergeleken met anderen scholen. Hoe meer kinderen uit de klassen komen, des te beter de tijd kan worden! De school die de snelste tijd heeft, mag zich ´School van het Jaar´ noemen en wint de hoofdprijs: een privé-zwemfeestje voor de school!
 

Hoe weet je wanneer een basisschool ´School van de Week´ is? Op de basisscholen komen posters te hangen met een datum erop wanneer de school aan de beurt is om mee te doen met de ´Munten Challenge´. De hele middag is er voldoende toezicht en begeleiding om de kinderen in de gaten te houden en ze een geweldige middag in het zwembad te bezorgen.  Spreek dus met al je vriendjes en vriendinnetjes af om te gaan zwemmen bij Sportcentrum De Kuil en maak kans om ´School van het Jaar´ te worden! In Bodegraven-Reeuwijk mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - D66 en Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk gaan gezamenlijk alle politieke fracties in Bodegraven-Reeuwijk benaderen om te komen tot een breed gedragen motie. Wij vinden het tijd dat onze gemeente zich actief gaat inzetten voor de veiligheid en sociale acceptatie van LHBTG’ers in onze dorpen. Dit is een politieke wens die mede als gevolg van de discussie over het Nashville manifest versneld door ons wordt opgepakt. Hennie Castelein en Elly de Vries zetten zich deze raadsperiode in voor een inclusieve samenleving; “In onze dorpen zijn alle mensen gelijk ongeacht hun religie, herkomst of seksuele geaardheid en ook in Bodegraven-Reeuwijk mag je zijn wie je bent en mag je houden van wie wilt.”


Ruim honderd gemeenten hebben in reactie op de publicatie en ondertekening van het Nashville manifest de regenboogvlag gehesen. Een stevig en mooi symbolisch gebaar. Raadsleden Elly de Vries en Hennie Castelein hebben overwogen het college op te roepen dit voorbeeld te volgen. Deze wapperende vlag alleen leidt niet tot de aandacht die dit onderwerp juist nu in Bodegraven-Reeuwijk verdient. Daarom gebruiken we dit moment om een motie in te dienen waarmee de raad zich expliciet uitspreekt om zich in te zetten voor de veiligheid en acceptatie van LHBTG’ers en waarmee het college wordt opgeroepen om in samenspraak met relevante partners een brede aanpak te formuleren en uit te voeren. Zo denken we bijvoorbeeld aan een laagdrempelig meldpunt. Ook actieve deelname aan het project regenbooggemeente is een optie. De gemeente moet in ieder geval scholen, sportverenigingen en overige maatschappelijke organisaties waar nodig ondersteunen.


Het is belangrijk om te zorgen voor blijvende aandacht en met enige regelmaat voor een brede maatschappelijk discussie. Dat is dus meer dan de eerdere oproep van D66 om ieder jaar op Coming Out Day de regenboogvlag te hijsen. Wij willen dat deze gelegenheid ook gebruikt wordt om bijvoorbeeld tijdens een gezamenlijk ontbijt met betrokken inwoners en vertegenwoordigers van relevante organisaties bespreekbaar te maken hoe het is gesteld met onze inclusieve samenleving.
 Christelijke Kerken bidden samen voor recht, gerechtigheid en solidariteit

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - De Christelijke Kerken van Bodegraven bidden in de week van gebed, van maandag 21 januari tot en met zaterdag 26 januari, samen voor recht en gerechtigheid en solidariteit met armen en buitengesloten medemensen. Het thema is gekozen door de kerken in Indonesië. Zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Een ervaring die wij misschien ook in ons dagelijks leven delen. De gebedsbijeenkomsten worden gehouden dagelijks van 19.15 uur tot 19.50 uur en hebben de sfeer van de betreffende kerk of geloofsgemeenschap.


We zijn te gast bij
Maandag 21 januari: Hervormd Bodegraven Dorpskerk, op de Markt
Dinsdag 22 januari: Pinkstergemeente Morgenstond Salvatorkerk, Vrije Nesse
Woensdag 23 januari: St. Willibrordus Geloofsgemeenschap St. Willibrorduskerk, Overtocht
Donderdag 24 januari: Prot. wijkgemeente Emmaüs Lutherkerk, Marktstraat
Vrijdag 25 januari: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ichtuskerk, Stationsweg
Zaterdag 26 januari: Gereformeerde Gemeente, Bethelkerk, Dronensingel
Iedereen is van harte welkom bij deze bijeenkomsten.


De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland en wordt in heel Nederland gehouden.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvangebed.nl 
 Vrijwilligers Nationale Vereniging de Zonnebloem gaan kleine attentie uitdelen

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Op 17 januari 2019 bestaat de Nationale Vereniging de Zonnebloem 70 jaar. Het jubileumjaar gaat van start met de Week van het Bezoekwerk. Tussen 17 januari en 25 januari wordt geprobeerd zoveel mogelijk huisbezoeken te realiseren. Hiermee wil de Zonnebloem de minst zichtbare activiteit voor even de landelijke en lokale (media) aandacht en waardering geven die het verdient. Door heel Nederland worden vrijwilligers geactiveerd hun reguliere bezoek zoveel mogelijk in deze week te plannen. Om het een extra feestelijk karakter te geven krijgen de vrijwilligers voor hun bezoekgast allemaal een zakje met twee Zonnebloemchocolaatjes en een sfeervolle hartenwenskaart mee.
 

Ook de afdeling Bodegraven van de Zonnebloem zal met enthousiasme deelnemen aan deze bezoekweek. In deze week zullen ca 35 vrijwilligers van de afdeling een of meerdere bezoeken afleggen bij hun bezoekgasten en deze verblijden met de kleine attentie en de hartenwenskaart.
 Senioren BZ&PC zesde van Nederland

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Op zaterdag 12 januari vond de interregio voor senioren plaats in sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofddorp. Deze wedstrijd is een goede voorbereiding voor de NK Senioren die op 26 en 27 januari in Heerenveen plaats zal gaan vinden. 

De senioren ploeg van BZ&PC bestond uit de zes zwemsters Anouk Baars, Emma Verdouw, Anna Verdouw, Michelle van der Neut, Sophie Ngan en Sabine van Oossanen. Op de muziek “Radar Love” lieten zij een technische uitvoering zien waarin meerdere verplichte elementen verwerkt zaten. Zij behaalden hiermee met 54,3744 punten de zesde plaats. De seniorenploeg heeft nog twee weken om zich voor te bereiden voor het NK.
 


 Voorleesplezier tijdens De Nationale Voorleesdagen

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven/Regio - De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2019. Voorlezen is samen genieten van een boek. Bovendien is voorlezen ook nog eens heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek De Groene Venen organiseert verschillende activiteiten om dit te laten zien. Hierbij staat het Prentenboek van het Jaar 2019 ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers centraal. Zo zijn er tijdens en kort na de Nationale Voorleesdagen verschillende voorstellingen om samen met peuters en kleuters naar toe te gaan. 

De voorstelling Een huis voor Harry door poppentheater Dubbele Jan:
In Theater Swanla, Zevenhuizen op vrijdag 25 januari om 15.30 uur.
In Cultuurhuys de Kroon, Waddinxveen op vrijdag 1 februari om 15.30 uur.
In Theater Evertshuis, Bodegraven op woensdag 6 februari om 15.00 uur.
 

Voor meer informatie en kaarten: www.bibliotheekdegroenevenen.nl Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs heeft de bibliotheek een speciaal programma rond het prentenboek ‘Een huis voor Harry ’.  Kinderen van 0 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen het vingerpoppetje van Harry cadeau.Jostiband voorbeeld voor vele landen

14-01-2019

Van de redactie

Zwammerdam - Er is veel belangstelling vanuit het buitenland voor de Jostiband van zorginstelling Ipse de Bruggen. Na eerdere contacten met o.a. Oekraine, Amerika, Rusland en Canada heeft de Jostiband afgelopen week gasten ontvangen uit het Midden-Oosten. Maryam Gilisian en Farhad Ghasemi uit Iran hebben een repetitie van het orkest bezocht om zich te verdiepen in de methodieken die gebruikt worden bij het musiceren.

Maryam en haar man Farhad hebben in Iran de stichting Behkoush opgericht waar 80 verstandelijk beperkte mannen dagbesteding krijgen. Met het doel mensen met een verstandelijke beperking volwaardig deel te laten nemen aan de maatschappij. Vanuit haar studie psychologie kent Maryam het belang van muziek maken en dat dit vele positieve effecten heeft voor deze doelgroep. Met de Jostiband als grote inspiratie begon zij een paar jaar geleden met het oprichten van het orkest ‘Special Orchestra of Iran’ waar verstandelijk en fysiek gehandicapte mensen hun talenten kunnen ontplooien. Door de Jostiband als voorbeeld te stellen kreeg zij diverse Iraanse sponsoren bereid om te investeren in dit orkest. Inmiddels hebben zij hun eerste concert gegeven. 

Ontwikkeling
‘Wij merken dat muziek voor onze mensen zoveel meer betekent dan alleen ontspanning’, laat Maryam weten. ‘Zij ontwikkelen sociale vaardigheden in de groep en leren samen te werken tijdens het maken van muziek. Door de Jostiband zag ik mogelijkheden om in Iran ook te laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking talenten hebben en als deze op de juiste manier begeleid worden zie je dat er zoveel mogelijk is.’ De leden van het orkest willen weten waar Iran ligt en zijn onder de indruk van het bezoek. ‘Hoelang is het vliegen naar Iran?’ Rein ziet zichzelf al in het vliegtuig zitten. ‘Deze mensen zijn zo puur, cultuurverschillen vallen weg’, dat maakt dit werk zo mooi’, vertelt Maryam bij het afscheid.

 

Muziek en positieve invloed
‘Prachtig om te zien dat ze in Iran ook bezig zijn met muziek en mensen met een verstandelijke beperking, en dat zij eveneens ervaren wat voor meerwaarde het met élkaar muziek maken geeft. Uiteraard zijn we enorm trots toen we hoorden dat de Jostiband hen geïnspireerd heeft en zij het orkest als voorbeeld nemen. Wij ervaren al jarenlang dat bij onze deelnemers muziek een grote rol speelt in hun leven en het een positieve invloed heeft op hun welzijn’, aldus Lyan Verburg, orkestleider van de Jostiband.Violiste Gwendolyn Masin bij Podium Witteman en ReeuwijkKlassiek

14-01-2019

Van de redactie

Reeuwijk - De internationaal gevierde violiste Gwendolyn Masin werd bij haar komst in Nederland meteen gestrikt voor een optreden in het radioprogramma Spiegelzaal en het TV programma Podium Witteman. Vijf dagen later geeft zij samen met zes musici op vrijdag 18 januari om 20.15 uur een concert geeft in De Brug. 

Gwendolyn Masin brengt een programma met werken van haar laatste CD Origin. Deze veelvuldig bejubelde CD bevat fraaie arrangementen van klassieke en volksmuziek. Onder meer werken van Bartók en Variaties van Roemeense dansen. Masin brengt dit virtuoze vioolprogramma samen met Nederlands toptalent. “Ik vind het belangrijk dat jonge musici een kans krijgen om op het podium te staan en speelervaring op te doen.” Kaarten via www.reeuwijkklassiek.nl of aan de zaal.
 Romantische komedie Just Like Heaven te zien in de Nova bioscoop

14-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Op vrijdag 25 januari om 20:00 uur vertoont de Nova bioscoop de romantische komedie Just Like Heaven met Reese Witherspoon in de hoofdrol, je weet wel de vrouwelijke hoofdrol uit de film Walk the Line met Johnny Cash. Stel, je huurt een appartement waar echter de geest van een irriterende controlefreak de baas speelt. Ontsnappen is onmogelijk, want de geest, die verdacht veel op Reese Witherspoon lijkt, zeurt je hele dagen aan je hoofd over kringen op het tafelblad.
 


 

David (Mark Ruffelo) vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd. Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar. David wordt verliefd op haar en wil haar lichaam weghalen uit het ziekenhuis voordat haar zus besluit Elizabeths leven te beëindigen... U kunt weer reserveren per telefoon. Vakantiebeurs 2019 was succesvol voor Woerden!

14-01-2019

Van de redactie

Woerden - Afgelopen week, van 9 t/m 13 januari, was Woerden weer aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De Vakantiebeurs trok dit jaar weer meer bezoekers dan afgelopen jaar en Woerden Marketing kijkt terug op een succesvolle beursweek.
 

Foto: Vakantiebeurs 2019 - Woerden Marketing


De Vakantiebeurs trekt meer bezoekers
De Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé beurs waar bezoekers met grote getalen naar toe komen om inspiratie op te doen voor vakanties, uitjes en weekendjes weg. Ook dit jaar werd de beurs weer 5 dagen lang vol enthousiasme bezocht door (vak)-bezoekers uit heel Nederland en zelfs uit omliggende landen. Dit jaar werd de beurs in vier dagen tijd door 103.312 bezoekers bezocht, dit is meer bezoekers per dag dan vorig jaar. Daarnaast was er ook nog een succesvolle vakdag. Maar liefst 20% richtte zich tijdens het bezoek op Nederland. De aantrekkende economie uit zich ook in de stijgende vakantie-uitgaven. Gemiddeld is men van plan 3.573 euro per persoon aan vakanties uit te geven in 2019. Dit blijkt uit onderzoek onder bezoekers van de Vakantiebeurs 2019. Mensen hebben ondanks de vele informatie echt nog behoefte aan persoonlijk advies, vanwege het sociale aspect en het feit dat ze op internet vaak ’door de bomen het bos niet meer zien’.
 

Vakantiebeurs weer succes voor Woerden
Woerden Marketing, de ambassadeurs van de VVV Woerden én de kaasmeesters Leo Wilbrink en Jos van Riet waren aanwezig op de beurs om potentiele bezoekers te enthousiasmeren over Woerden. Met het uitdelen van folders, het verstrekken van toeristische informatie, heerlijke kaas uit Woerden en 9 winacties werden de bezoekers aangetrokken naar de stand en geïnspireerd. Op de beurs is er in 5 dagen tijd gesproken met zo’n 1.000 tot 1.200 potentiele bezoekers. Daarnaast is op de vakdag contact gelegd met influencers, journalisten, vakorganisaties en touroperators uit onder andere Canada, Amerika en China. Het is goed om te zien dat organisaties op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen en interesse hebben in middelgrote steden, zoals Woerden! In samenwerking met de ondernemers het Best Western City Hotel, Boerderij de Boerinn, Stadsmuseum, Kaaspakhuis, Stichting Gilde Woerden, Bistronoom, restaurant Viviamo, Plein7, Midas Broodjes, burgers en catering en Bakkerij Van Maanen zijn er een leuke beursacties aangeboden waarmee circa 500 mailadressen zijn verzameld. 

 

Nog meer beurzen!
Er staan komende weken nog meer beurzen op de planning. Van 24 t/m 26 januari staat Woerden in samenwerking met de Regio Utrecht op de Vakantiesalon in Antwerpen en op 2 en 3 februari staan we met deze regio op de Fiets- en wandelbeurs in Gent. Hiermee wordt extra zichtbaarheid gecreëerd onder de vakantiegangers- en fiets- en wandelliefhebbers in België.
Op donderdag 31 januari is Woerden ook zichtbaar op het event voor bezoekers met een zakelijk motief, namelijk op de Event Summit. De locaties MeetIN Office, Buitenplaats Kameryck, Kasteel, Boerderij de Boerinn, Hofclub Werken en Vergaderen en Buitenplaats de Blauwe Meije vertegenwoordigen Woerden op de beurs. Ook dit is weer in samenwerking met de Regio Utrecht.

 Expo Francisca Kalmijn: de magie van het water

14-01-2019

Van de redactie

Woerden – Francisca Kalmijn schildert al twaalf jaar met enige regelmaat een bosvijver in Zeist. Door zo vaak hetzelfde onderwerp vast te leggen is haar beeldtaal steeds abstracter geworden. Toch blijft de voorstelling herkenbaar als water, omdat ze essentie goed vangt. Haar doeken komen hier in het Groene Hart, dat net zo nat als groen is, goed tot z’n recht. Het werk van Francisca Kalmijn (1960 Amersfoort; Hogeschool voor de Kunst Utrecht) kun je als lyrisch abstract beschouwen. Net als bij haar vorige expositie bij Galerie Van Slagmaat in Woerden, is in deze expositie ook impressionistisch werk van Francisca te zien. Verrukkelijke romantische schilderijen die de natuur als uitgangspunt hebben. Verder zijn in de galerie van haar hand kleine kunstwerken met uiteenlopende onderwerpen te koop voor een aantrekkelijke prijs. 

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 19 januari 2019 om 15.30 uur met medewerking van de Woerdense dichter Marco van der Bij, die zich laat inspireren door de schilderijen van Francisca. Beangstellenden zijn hierbij van harte welkom. De expositie ‘De Magie van Water’ met schilderijen van Francisca Kalmijn is te zien van vrijdag 18 januari tot en met zaterdag 23 februari 2019 bij Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36 in Woerden. De galerie is geopend op vrij- en zaterdag van 10-17 uur en op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl
 

Mariëtte van Slagmaat organiseert sinds 2007 exposities van professionele Nederlandse kunstenaars in haar Galerie Van Slagmaat. Naast schilderijen, foto's en beeldjes bestaat de collectie uit kunst- en designobjecten van Nederlandse vormgevers, voornamelijk sieraden en lederwaren, en uit dichtbundels en fotoboeken van lokale kunstenaars. De galerie is gevestigd in een gemeentelijk monument dat sinds 1871 in de familie is.
 Siveo en trainer Björn van Muylwijk verlengen contract niet

14-01-2019

Van de redactie

Zegveld - De wegen van Siveo en trainer Björn van Muylwijk gaan aan het einde van het seizoen scheiden. De als hoofdtrainer debuterende van Muylwijk is aan zijn 2e seizoen bij de Zegvelders bezig en bereikt bepaald geen slechte resultaten. Afgelopen seizoen wist Siveo de nacompetitie te bereiken en ook dit seizoen staat het weer op een knappe 3e plaats. Toch hebben beide partijen in goed overleg besloten om er niet nog een seizoen aan vast te plakken. Opgehaalde kerstbomen leveren nog meer geld op voor Hospice Bodegraven-Reeuwijk

16-01-2019

Van de redactie

Bodegraven – De acht kinderen uit Bodegraven konden zaterdagmiddag een nog hoger bedrag overhandigen aan initiatiefneemster Nelleke Mouthaan, van het hospice in Bodegraven. Het eerder bekendgemaakt bedrag was 3.000 euro maar uiteindelijk is dit opgelopen tot 4.247 euro. Van het geld zal de tuin worden aangelegd, waar de gasten dan met bed en al van kunnen genieten. De kinderen hebben in totaal 1.400 kerstbomen ingeleverd.
 Spiegels kapotgetrapt bij meer dan 10 auto’s

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - In de nacht van zaterdag op zondag hebben 6 jongeren bij meer dan 10 auto's de spiegels kapot of krom getrapt. Zij kwamen op fietsen vanuit het centrum en reden richting de Buitenkerk/de Meije. Even na 04.00 uur reden zij door de Kerkstraat, zoals op de camerabeelden is te zien. Ook was in ieder geval een bewoner getuige van het gedrag van de groep. De eigenaren van de betreffende auto's is door de politie gevraagd aangifte te doen tegen de betreffende jongeren. En omdat er vaker op zaterdagnacht in de Kerkstraat spiegels van auto's worden getrapt, worden ook andere getuigen gevraagd zich te melden.
 Meerdere gewonden en aanhoudingen na uit de hand gelopen feest

13-01-2019

Door: A S Media

Bodegraven - Zondagmorgen 13 januari rond 0.45 uur is een feest aan de Doortocht in Bodegraven tot een abrupt einde gekomen na een vechtpartij. Hierbij heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Op locatie werd een Après Ski Party gehouden. Volgens getuigen gingen zo'n zes personen met elkaar op de vuist. Twee personen raakten gewond, waarvan één persoon een hoofdwond zou hebben opgelopen. Enkele andere betrokkenen zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.
 


 

Er heerste een grimmige sfeer waarbij ook bierflesjes naar de politie werden gegooid. De organisatie heeft op advies van de politie een einde gemaakt aan het feest, de muziek is steeds zachter gegaan, de bar ging dicht en iedereen heeft rustig de zaal kunnen verlaten. Wel heeft de politie de organisatie ondersteund bij het buiten houden van mensen die weer naar binnen wilde. Minstens twee personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook heeft een ander persoon een bekeuring mogen ontvangen voor openbaar dronkenschap.
 

 

Foto's: AS Media
 Twee vrouwen en een man aangehouden na melding woninginbraak

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven – De politie heeft zaterdag 12 januari drie personen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak aan de Gravenstein. Een alerte getuige belde even na 17.30 uur de politie om de vermoedelijke inbraak te melden. In de woning aan de Gravenstein werden twee personen gezien die met een zaklamp schenen. De getuige vond dit verdacht en belde 1-1-2. Dankzij het signalement die de melder gaf aan de agenten konden even na 18.00 uur de verdachten in de omgeving worden aangehouden. Uit de woning werden goederen gestolen. Deze zijn weer teruggevonden. De verdachten, een 19-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Renswoude en een 30-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats, zitten nog vast en de politie doet verder onderzoek.
 


 

1-1-2, daar pak je ook daders mee
Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’

 Bodegraafse Midwest Coverband breekt door in Amsterdam

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Zaterdag 12 januari 2019 heeft de Rock Country en Blues band, Midwest Coverband uit Bodegraven het contract getekend voor een reeks optredens in het Ibis Hotel in Amsterdam. Zaterdag 9 februari 2019 staat het eerste optreden gepland in het Ibis hotel naast het centraal station in Amsterdam. De aanvang is om 17.00 uur. 


Midwest Coverband tijdens het ondertekenen van het contract en voor het Ibis hotel Amsterdam
 

Ook in de regio is de band geen onbekende en treed regelmatig op, Zaterdag 19 januari 2019 laat de band in de Hoeck in Bodegraven horen wat ze in huis hebben. De aanvang is 19.30 uur tot 22.30 uur. Meer info: www.midwestcoverband.nlDenise Rustwat Gast van de week

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk - Denise Rustwat is maandag 14 januari te horen in het radioprogramma Gast van de Week, dat tussen 20.00 uur en 21.00 uur wordt uitgezonden op Radio Bodegraven. Anne Marie Visser interviewt haar over haar werk als bedrijfsleider van de supermarkt en de koffie- en broodjeszaak op de Miereakker in Reeuwijk-Brug. Denise vertelt over de maatschappelijke taak van de supermarkt, de samenwerking met het moederconcern en over het voorkomen van voedselverspilling. Denise werkt in een familiebedrijf en volgt op dit moment een opleiding, zodat ze later in aanmerking kan komen voor de functie van ondernemer en Jim Koster kan opvolgen.Het interview wordt herhaald op dinsdag 15 januari om 22.00 uur en op zondag 20 januari om 19.00 uur. Radio Bodegraven is via de ether te ontvangen op 107.8 FM. Kijk voor de overige ontvangstmogelijkheden op de website www.rtvbodegraven.nl bij radio.Weekmenu stichting Kom mee Eten

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven – De vrijwilligers koken deze week weer een heerlijk weekmenu voor u. Het menu van 14 januari 2019 tot en met 18 januari 2019 is.

 

Maandag
Runderbouillon, andijvie stamppot met spekjes,
ananas, chipolata worstjes, jus, toetje

Dinsdag
Preisoep, aardappelen, hachee,
rode kool met appeltjes, jus, toetje

Woensdag
Mosterdsoep, chili con carne, rijst of aardappelen,
tortilla chips, jus, toetje

Donderdag
Groentesoep, aardappelen, hamburger,
sperziebonen, toetje

Vrijdag
Vermicellisoep, hete bliksem met rode ui en paprika,
klapstuk, jus, toetje

 

 

Adres : Rijngaarde 1, Mondriaanzaal, Bodegraven
Kosten: € 7,50 voor een 3-gangen maaltijd
Het eten is tussen de middag van 12.00 uur tot 13.00 uur
Opgeven kan tot 1 dag van te voren bij Asha Bruinsma 06-53102893
 Feestelijke muzikale Alzheimer Café avond op maandag 21 januari a.s.

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Het eerste Alzheimer Café in 2019 vindt plaats in locatie “De Meent”, Willem de Zwijgerstraat 8 in Bodegraven: iedereen is van harte welkom vanaf 19.15 uur!
Dit jaar zal er begonnen worden met het belang van muziek in het leven van mensen met dementie en hun naasten. We maken er een feestelijk muzikale avond van. Aan de hand van een DVD zal Petra Vane, de gespreksleider van de avond, laten zien wat muziek doet bij mensen met dementie. Daarop kunnen de aanwezigen reageren in hoeverre men dit ook herkend of dat men allerlei andere ervaringen heeft. Het onderling uitwisselen van ideeën over muzikale ervaringen kan heel stimulerend zijn. De avond wordt ook opgeluisterd met livemuziek door het blaaskwintet “Kwintvlaag”, dat bekende, maar wellicht ook wat minder bekende liederen ten gehore brengt. Wie daarbij mee wil zingen of een dansje wil maken gaat gerust zijn gang.
 
Extra feestelijk is dat we tussendoor kunnen genieten van een drankje en een hapje. Er is een stand aanwezig met informatiemateriaal op het gebied van dementie en aan dementie verwante onderwerpen. Alle belangstellenden, waaronder zij die werken met mensen met dementie, zijn ook hartelijk welkom op maandagavond 21 januari. Heeft u nog vragen vooraf, neem dan even contact op met Jaap Feenstra: 06 30382692
 Valentijn’s workshop Handlezen & Romantiek

13-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Wie ben ik in de liefde? Deze handleeskunde workshop geef je de mogelijkheid om je verlangens naar liefde en seksualiteit beter te leren kennen, maar ook hoe je met je liefste omgaat.  Het geeft je inzicht en begrip over je gedrag, behoeftes en motivatie maar bovenal in het vermogen om lief te hebben.


Aanmelden bij:
School der Universele Handleeskunde
Data : 2 februari of 9 februari 2019
Tijd : 13.00 – 17.00 uur .
Lokatie: Zuidzijde 69b, Bodegraven
Kosten : €60,- incl. workshopmateriaal, koffie,thee of frisdrank
Tel. : 0172-645211
www.magdavandijk.nl
 Tienerdisco in Theater Concordia

13-01-2019

Van de redactie

Haastrecht - Dansen in space, tussen de sterren en planeten, wie wil dat nou niet. Steel jij de show met de alien dance, of heb je coole robot moves. Op zaterdag 26 januari is er voor de 6e keer een tienerdisco in Theater Concordia. We laten de aarde voor wat het is en vliegen met z’n allen naar de Galaxy. Gelukkig is er een ruimtestation waar astronautenfood en alcoholvrije drankjes te koop zijn. Je kunt je haar laten spacen, je gezicht transformeren en dan een te gekke foto maken als herinnering voor als je weer terug bent op aarde. Wie weet krijgen we nog hoog bezoek from auter space. Dus party aliens uit groep 7, 8 en de brugklas, trek je astronautenpak aan en zet je galaxy planga op, want de mooiste of origineelste outfit wordt beloond... De profi DJ’s zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan tot je gewichtloos bent. 

Nog even in het kort:
Waar: Theater Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht
Wanneer: Zaterdag 26 januari 2019 van 19.30 - 22.30 uur
Leeftijd: groep 7, groep 8 en brugklas
Thema: Galaxy Party
€ 5,00 inclusief drankje
Kaarten via www.theaterconcordia.nl
 

Tijdens de disco zijn alle ouders van harte welkom in het gezellige Grand Café Concordia. Uw kinderen zijn in goede handen van de Concordia vrijwilligers in de grote zaal. Daarnaast scheelt het ook een ritje huiswaarts. Dus van harte welkom!
 Pura Salon Hair Care & Body Repair officieel geopend

12-01-2019

Van de redactie

Bodegraven – Zaterdagmiddag is om 16.00 uur Pura Salon Hair Care & Body Repair officieel geopend. Na een kleine week dicht te zijn geweest voor een kleine verfbeurt en wat aanpassingen konden de mensen op donderdag 10 januari bij Pura Pura Salon Hair Care & Body Repair weer terecht.
 


Zaterdagmiddag is de feestelijke opening gestart met een hapje en een drankje. Eigenaresse Marja van der Linden heeft de kapsalon van Gijs van Daalen begin januari overgenomen. Marja is op haar 17e jaar begonnen als kapster en leidt al 12 jaar Knipsels & Kapsels, een kapsalon in Alphen aan den Rijn. In Bodegraven zal Marja 2 à 3 dagen aanwezig zijn in de kapsalon. Marja neemt het personeel van Gijs van Daalen overgenomen, dit betekend dat er voor de klanten de vaste en vertrouwde gezichten aanwezig zijn.

 


Waar staat Pura voor?
De naam Pura is niet zomaar gekozen, aldus Marja: ''ik vind het belangrijk om te weten wat we op onze huid en haren gebruiken. Daarom kies ik voor kwaliteit en werken we uitsluitend met natuurlijke en biologische producten. Dat geldt ook voor de haarverf die wij gebruiken. Met Pura salon wil ik een plek creëren waar klanten tot rust komen, mét een knipoog naar wellness. Aangezien de mensen een druk leven hebben, vind ik het belangrijk om een salon te starten waar klanten terecht kunnen voor verschillende diensten. Daarom werken er niet alleen kappers in mijn salon, maar is er ook plek voor nagelstylistes, masseurs en natuurgeneeskundigen zoals shiatsu therapeuten en voetreflexologen.''Vernieuwing
Ook vinden er een aantal vernieuwingen plaats in de salon. Zo kunnen klanten met een lang durende haarbehandeling yoghurt met fruit of een tosti bestellen. Voor deze klanten is dit een gratis en extra service. De wachtende klanten en klanten met een korte behandeling kunnen dit ook bestellen tegen een schappelijke prijs.


Pura Salon Vromade 9 2411 LG Bodegraven.
 1.400 kerstbomen leveren drieduizend euro op voor Hospice Bodegraven-Reeuwijk

12-01-2019

Van de redactie

Bodegraven – Acht kinderen uit Bodegraven hebben er alles aangedaan om zoveel mogelijk kerstbomen in Bodegraven op te halen. Uiteindelijk kwam de teller afgelopen woensdag op 1.400 kerstbomen. Dit leverde het mooie bedrag van drieduizend euro op voor het Hospice Bodegraven-Reeuwijk. Van de gemeente kregen ze 50 cent per ingeleverde kerstboom. Door een oproep in de media waren er vele particulieren en bedrijven die het bedrag hebben aangevuld tot drieduizend euro.
 


 Twee mannen aangehouden na melding van woninginbraak

12-01-2019

Van de redactie

Nieuwkoop - De politie heeft zaterdag 12 januari om 01.40 uur twee mannen aangehouden na een melding van een woninginbraak aan de Noordenseweg. Het gaat om een 33-jargie man uit Nieuwkoop en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie heeft in de omgeving gezocht naar verdachten en trof in de bosjes de twee verdachten ook. Ook werd er inbrekersgereedschap gevonden. De verdachten zitten nog vast.
 

Inbrekerswerktuigen
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.
 Gemiddeld 24 kilo minder restafval per inwoner in 2018

11-01-2019

Van de redactie

Bodegraven-Reeuwijk/Regio - De afgelopen jaren is in de Cyclusregio hard gewerkt aan het verminderen van de hoeveelheid restafval en het realiseren van méér afvalscheiding. En met succes: in 2018 produceerde een inwoner gemiddeld 24 kilo minder restafval dan het jaar er voor. Parallel aan deze afname nam de inzameling van waardevolle grondstoffen sterk toe. Met name de hoeveelheid ingezameld PMD nam vorig jaar een grote vlucht. 

Voorlopige cijfers wijzen uit dat in 2018 in de Cyclusregio gemiddeld 144 kilo restafval per inwoner per jaar is opgehaald. Dat is een verbetering van 14% ten opzichte van 2017. Het succes is voor een groot deel te danken aan de introductie van systemen waarbij inwoners betalen per keer dat zij restafval aanbieden. Regiobreed werkten in 2018 zes Cyclusgemeenten met een dergelijk systeem. Het effect hiervan wordt versterkt door de trend dat inwoners het belang van afvalscheiding breed onderschrijven en bereid zijn hieraan actief bij te dragen.
 

Plastic, Metalen en Drankenkartons
In 2018 nam vooral de hoeveelheid PMD sterk toe: gemiddeld zamelde iedere inwoner 24 kilo gescheiden in, tegenover 18 kilo het jaar ervoor. Op het gebied van GFT-inzameling is juist nog veel winst te boeken. In 2018 bestond het restafval nog voor 39% uit deze grondstof. Om de afvaldoelstellingen te realiseren is het nodig dat een groot deel daarvan voortaan in de GFT-container terecht komt. Cyclus zet ook de komende jaren in op het inzamelen van zo veel mogelijk waardevolle grondstoffen. Dat is nodig, want het beleid van de rijksoverheid is erop gericht in 2020 nog maar 100 kilo restafval per inwoner per jaar te produceren en 75% van al het afval te scheiden.
 Film ‘Whitney’ toont het leven van een icoon

11-01-2019

Van de redactie

Bodegraven - Op donderdag 17 januari wordt de film Whitney vertoond in de theaterzaal van het Evertshuis. Aan de hand van origineel materiaal en archiefbeelden, en ondersteund door interviews met familieleden en collega’s, wordt er een uniek kijkje gegeven in het leven van deze muzikale icoon.


Whitney Houston brak meer records in de muziekindustrie dan enige andere zangeres in de geschiedenis. Met meer dan 200 miljoen albumverkopen wereldwijd was zij de enige artiest die met zeven opeenvolgende singles de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten bereikte. Ze schitterde ook in verschillende films voordat haar carrière plaatsmaakte voor grillig gedrag, schandalen en de dood op 48-jarige leeftijd.
Tickets voor deze voorstelling à € 8,50 inclusief consumptie zijn te bestellen via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa. Aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur.


Praktische informatie:
Donderdag 17 januari
Genre: film
Entree: € 8,50 (inclusief consumptie)
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484
 Basistraining Huisbezoekproject

11-01-2019

Van de redactie


Bodegraven - SAM start eind januari met de basistraining voor het project Huisbezoek 70+. De training wordt gegeven in het Huis van Alles Bodegraven van 19:15 tot 21:45.

24 januari – Huisbezoeken: de praktijk
31 januari – Communicatieve vaardigheden
 

Het project Huisbezoek 70+ is in het leven geroepen om ouderen te helpen wegwijs te worden binnen diensten en regelingen binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Vrijwilligers gaan bij ouderen op bezoek voor een gesprek waarin het brengen van informatie voorop staat, daarnaast is het veelal ook een fijn en gezellig gesprek. Mocht u geïnteresseerd zijn om ook vrijwilliger te worden bij het huisbezoekproject en om deze training te volgen, laat het ons weten. Voor informatie over het huisbezoekproject kunt u contact opnemen met Esmée Hensen, e.hensen@samwelzijn.nl bereikbaar via telefoonnummer 06-47565448 of 0172-614 500.
 Onvoldoende kennis van financieringsmogelijkheden grootste struikelblok bij verduurzamen koopwoning

11-01-2019

Van de redactie

"Onderzoek De Hypotheker toont aan dat ruim 6 op de 10 huiseigenaren eigen woning willen verduurzamen"

Bodegraven - Ruim de helft van de huiseigenaren vindt het verduurzamen van een woning een taak voor de huiseigenaren zelf. Het ontbreekt hen echter aan kennis over de mogelijkheden om de verduurzaming van hun woning te financieren. Veel woningbezitters in zijn mede daardoor terughoudend om over te gaan tot het verduurzamen van hun huis. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker onder huiseigenaren en omgeving naar de vraag in hoeverre zij het verduurzamen van de eigen woning belangrijk vinden.

Het onderzoek toont aan dat ruim zes op de tien woningeigenaren het verduurzamen van hun eigen woning belangrijk vinden. Als zij zich gaan oriënteren op een nieuwe woning zal twee derde dan ook letten op de (potentiële) duurzaamheid van een huis. Het gebrek aan de juiste informatie en kennis over financieringsmogelijkheden blijkt echter een struikelblok. Daarbij wordt door bijna de helft van de woningbezitters het ontbreken van financiële middelen genoemd als obstakel voor verduurzaming. “Veel signalen wijzen erop dat de lasten van de energietransitie bij de consument worden gelegd”, zegt Jeremy Witteman, franchisenemer van De Hypotheker in Bodegraven. “Nu worden al best veel oplossingen aangeboden om bestaande woningen te verduurzamen. Zo is er bijvoorbeeld de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Duurzaamheidslening die in verschillende gemeenten wordt aangeboden. Ons onderzoek toont aan dat een ruime meerderheid van de huiseigenaren wel degelijk bereid is hun woning te verduurzamen, maar het ontbeert ze de kennis om dit te financieren.”

Milieu en duurzaamheid belangrijk voor woningbezitters
Dat huiseigenaren het milieu belangrijk vinden, blijkt uit het feit dat ruim driekwart het (zeer) belangrijk noemt om verantwoord om te gaan met het milieu. Duurzaamheid ten aanzien van woningen noemen zes op de tien woningbezitters (zeer) belangrijk. Dit wordt vaker genoemd dan het kiezen van ‘groene’ leveranciers of duurzame voeding. Bijna negen op de tien woningbezitters vinden het belangrijk dat de kosten voor het verduurzamen van de woning op termijn worden terugverdiend. Voor de helft van de huizenbezitters weegt het eigen voordeel van verduurzaming net zo zwaar als de milieuvoordelen ervan en voor een derde weegt dit eigen voordeel zwaarder.

Betere informatievoorziening nodig om verduurzaming te stimuleren
Een meerderheid van de huiseigenaren geeft aan dat hun woning al is voorzien van duurzame voorzieningen of dat ze van plan zijn dit te doen. Het verbeteren van de isolatie, het vervangen van de cv-ketel en beglazing zijn het meest populair. Wil de energietransitie echter kans van slagen hebben, dan moet er volgens Jeremy Witteman van De Hypotheker in Bodegraven nog veel werk worden verricht. “Er ligt een belangrijke taak bij de overheid, geldverstrekkers en adviseurs om de woningbezitter te informeren over de mogelijkheden om het verduurzamen van zijn huis te realiseren. Met elkaar kunnen wij huiseigenaren bereiken en hen handvatten bieden die nodig zijn om een eerste stap te zetten in verduurzaming van de woningvoorraad”.NachtKlooster: Verrassende optredens van aanstormend talent!

11-01-2019

Van de redactie

Woerden - De vijfde editie van Nachtklooster is in aantocht! Tijdens NachtKlooster openen de deuren van Het Klooster voor veelbelovende bands, singer-songwriters en kleinkunstartiesten. Op 30 maart is het weer zover en kun je de hele avond genieten van muzikaal talent dat op het punt van doorbreken staat.


Tijdens de vorige editie van NachtKlooster genoten we onder andere van Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Banner., Tom Tukker, Matt Winson, Bovenste Knoopje Open en de finalisten van De Beste Singer-Songwriter van het Groene Hart. NachtKlooster 2017 was een muzikaal feest!


Ook dit jaar bestaat de line-up uit onwijs goede artiesten. Om te beginnen speelt TAPE TOY: een band die niet gehinderd is door de drang om hip te zijn of populair. Het jonge Amsterdamse kwartet gaat lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. In hun nog korte bestaan hebben ze de Amsterdam Popprijs in de wacht gesleept en zijn ze geselecteerd voor de Popronde 2018.


Nona is een getalenteerde zangeres uit het zuiden van het land. Haar rauwe stemgeluid doet denken aan de grote soulzangeressen van weleer. De muziek van Nona wordt sterk beïnvloed door haar eigen persoonlijke smaak. Ze heeft niet alleen een duidelijke liefde voor de classics, maar ook hiphop en pop zijn duidelijk aanwezig. Nona speelt op onder andere op Down The Rabbit Hole en Mañana Mañana.


John-Lewis Cabot is een gepassioneerde muzikant. Hij laat zich inspireren door Stu Larsen, Passenger en Bob Dylan. Zijn genre is folk met invloeden van funk en blues. John-Lewis speelde in Paradiso en de Melkweg en was te horen bij 3FM. De EP "CABOT" komt in mei uit en de release show wordt gegeven in de Gibson Headquarters in de A'DAM toren.


De muziek van Janna Lagerström wordt omschreven als kleine collages van woord en klank, zichzelf, haar gedachtes en dromen. De muziek die daaruit voortkomt laat zich omschrijven als dromerige poëzie-pop. Solo met alleen gitaar maakte ze al indruk in de Popronde. De vergelijking met Spinvis en Eefje de Visser wordt snel gemaakt.


Daniel Cane haalt de inspiratie voor zijn liedjes uit de liefde, gebroken harten en stukgelopen relaties. Zijn nummer hebben een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran. Hij stond in voorprogramma’s van onder andere Bløf, De Dijk, Fink en Danny Vera en stond op Lowlands, Pinkpop en in de Popronde.


Het zevental van Three Little Clouds verovert in rap tempo de harten van opstandige tienermeisjes, hun vriendjes én hun moeders. Met hun opzwepende show toverden ze in 2017 festivalweides in het hele land om tot kolkende mensenmassa’s. Zo speelde ze dit jaar onder andere op Into The Woods in Amersfoort en Surfana. Dit jaar staan ze onder andere op Eurosonic Noorderslag.


Letric Letric is een jonge indie-rockband met een unieke sound die het best te omschrijven is als psychedelische indie-rock met een kosmische randje. Letric Letric speelt groovende deuntjes die in je hoofd blijven hangen en blijven elk moment verrassen. Ze hebben al op veel Nederlandse poppodia gestaan, waaronder Cinetol en de Sugar Factory. Ook waren ze te horen op 3FM waar ze hun debuutsingle ‘Cater Waiter’ in première lieten gaan.


The Veins zijn een jonge, vernieuwende band uit Woerden. Ze zijn ontstaan door een gedeelde passie voor rockmuziek en sindsdien bezig aan een eigen repertoire. Ze hebben als missie om de klassieke rock terug te brengen in de muziek en spelen met hun glimmende Gibsons de sterren van de hemel.


En tot slot een verrassing van eigen bodem: The Outlines. Het aanstekelijke enthousiasme van de zeskoppige coverband spat er tijdens hun optredens vanaf. Wat is begonnen uit lol en liefde voor de muziek, is uitgegroeid naar knallen op menig feest met hun energieke varianten van tijdloze rock klassiekers en hedendaagse hits!


Ben jij erbij? Tickets zijn te koop via www.nachtklooster.nl en kosten 10 euro per stuk.


Ontwaak, kijk, luister, proef en laat je verrassen door NachtKlooster.
 Yoga Nidra in Inloophuis ‘Leven met kanker’

11-01-2019

Van de redactie

Woerden - Op donderdag 24 januari verzorgt Nathalie van Roon een kennismaking met Yoga Nidra in Inloophuis ‘Leven met kanker.’ Ze besloot na jaren op kantoor, de opleiding tot yogadocent te volgen. Met haar zorgachtergrond wil ze yoga toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht leeftijd of eventuele geestelijke of lichamelijke beperkingen en/of ongemakken.


Yoga Nidra de zogenaamde ‘Yogi slaap’, is een staat van bewuste diepe slaap, een ontspanningsoefening waar je alleen maar hoeft te liggen en haar stem te volgen. Een half uur yoga Nidra kan voelen als drie uur slaap of een kwartier voelt aan alsof je een ‘powernap’ gedaan hebt, ideaal bijvoorbeeld om halverwege de dag te doen om weer vol energie aan het tweede deel van de dag te beginnen. Tijdens een Yoga Nidra sessie begeleid ze de mensen met een combinatie van de rotatie van bewustzijn door het lichaam (soort bodyscan), ademwerk en visualisaties.
Yoga Nidra kan onder andere helpen bij slaapproblemen, stress, migraine, chronische pijnklachten, depressies en angststoornissen, vermoeidheid of PTSS.


Aangezien er een beperkt aantal plaatsen is, dient u zich voor deze workshop aan te melden per telefoon (06-14004496), per email (info@inloophuislevenmetkanker.nl ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).
 Gratis musicalproefles bij het Jeugdtheaterhuis Bodegraven en Gouda

10-01-2019

Van de redactie

Bodegraven/Gouda - In februari start er een nieuwe reeks musical- en toneellessen voor kinderen van 4 tot 6 jaar bij het Jeugdtheaterhuis. In deze lessen ontdekken ze op speelse wijze hoe leuk het is om te zingen, dansen en toneel te spelen. Om een idee te krijgen wat een les van het Jeugdtheaterhuis nu precies inhoudt, of om te gewoon even te snuffelen aan de lessen, kun je zaterdag 19, woensdag 23 en donderdag 24 januari terecht bij het Jeugdtheaterhuis in Bodegraven en Gouda voor een gratis proefles.. 
 


Ben jij de nieuwe Annie of Ciske? Of ben je een echte toneelspeler en wil je samen met anderen de spannendste verhalen bedenken? Dat kan allemaal bij het Jeugdtheaterhuis. Samen met een vaste groep professionele docenten biedt het Jeugdtheaterhuis een veilige thuishaven voor kinderen en jongeren die van toneelspelen, zingen en dansen houden, maar ook voor hen die net even dat beetje meer zelfvertrouwen nodig hebben en nieuwe vrienden willen maken. Het lesseizoen wordt afgesloten tijdens het Jeugdtheaterhuis Weekend, waarin alle leerlingen met elkaar een echte voorstelling maken. Nieuwsgierig? Kom een gratis Proefles volgen! Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven
Zaterdag 19 januari – 9:30 – 10.00        Proefles Musicalklas S (4 tot 6 jaar)
 

Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda
Woensdag 23 januari – 14:00 – 14:30    Proefles Musicalklas S (4 tot 6 jaar)
Woensdag 24 januari – 14:45 – 16:15    Proefles Toneelklas S (4 tot 6 jaar)

Aanmelden kan via www.jeugdtheaterhuis.nl/openlessen of kom een kwartier voor aanvang naar de les. Ben je al iets ouder, maar ook nieuwsgierig naar de theaterlessen van het Jeugdtheaterhuis? Neem dan contact via info@jeugdtheaterhuis.nl voor meer informatie.
 
Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst educatieve projecten. Het Jeugdtheaterhuis is al meer dan 25 jaar actief in de leslocaties Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda Leiden en Maassluis.


© 2003 Digitale bodegraafse krant | Privacy pagina